Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbařská sezóna je v plném proudu a deštivé počasí nahrává k růstu nádherných hřibů. Avšak plné košíky hub je třeba co nejrychleji spotřebovat do vynikajících pokrmů nebo je můžete nasušit do zásoby na zimu.

Houbová omáčka chutná naprosto dokonale, pokud použijeme čerstvě nasbírané hříbky. Do omáčky můžeme použít ale i houby mražené či nasušené. Chuť hřibů dokáže v pokrmu pozvednout voňavé koření, ale také čerstvé či sušené bylinky.

Jaké koření použít do houbové omáčky

Smetanová houbová omáčka je klasický český pokrm, který chutná báječně především s knedlíkem nebo těstovinami

  • Koření: K houbám se jednoznačně chuťově hodí drcený kmín, který v osmahnutém základu získá ještě výraznější chuť. Stálicí je také mletý pepř, který dodá jemnou pikantnost. O závěrečné dochucení se může postarat i nastrouhaný muškátový oříšek či sušený česnek.
  • Bylinky: Do houbové omáčky se skvěle hodí zelené natě i bylinky. Můžete tak do omáčky pro chuť přidat petrželovou nať, libeček nebo čerstvou majoránku.

Jak připravit lahodnou houbovou omáčku, vás naučí tento rychlý videorecept, který zvládne i naprostý začátečník v kuchyni. Věděli jste, že i doma si můžete snadno připravit houbový prášek k dochucení pokrmů? Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky