Jaké vnitřnosti patří do rybí polévky? Poradíme, co použít a co raději vyhodit
Rybí polévka ke štědrovečerní večeři prostě patří. Plánujete ji uvařit, ale nejste si jistí, jaké vnitřnosti se do ní používají? V následujícím článku si rozebereme, které vnitřnosti do polévky patří a které raději vyhodit.
Ryba v celku, to je přímo poklad. Můžete ji zpracovat celou beze zbytku a využít doslova každou kostičku i ploutvičku. Pokud si ale nejste jistí, co všechno můžete z ryby zpracovat a co vyhodit, přečtěte si následující článek, kde si vše vysvětlíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké vnitřnosti z kapra patří do rybí polévky
Základem každé polévky je silný vývar. Do té rybí patří hlavy, ploutve, kosti, odřezky a vnitřnosti.
- Nejčastěji se do polévky přidávají jikry a také mlíčí. Mlíčí má mléčně bílou až narůžovělou barvu a jikry jsou zelené nebo žlutozelené.
- Často se přidávají i játra a ledviny.
- Všechny ostatní vnitřnosti se do polévky nepoužívají.
Pro inspiraci na tradiční vánoční polévku můžete zhlédnout náš videorecept, kde je vše krok po kroku ukázáno. Do komentářů nám pak napište, jak se vám polévka povedla a jestli všem chutnala.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Komentáře (1)