Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí polévka ke štědrovečerní večeři prostě patří. Plánujete ji uvařit, ale nejste si jistí, jaké vnitřnosti se do ní používají? V následujícím článku si rozebereme, které vnitřnosti do polévky patří a které raději vyhodit.

Ryba v celku, to je přímo poklad. Můžete ji zpracovat celou beze zbytku a využít doslova každou kostičku i ploutvičku. Pokud si ale nejste jistí, co všechno můžete z ryby zpracovat a co vyhodit, přečtěte si následující článek, kde si vše vysvětlíme.

Jaké vnitřnosti z kapra patří do rybí polévky

Základem každé polévky je silný vývar. Do té rybí patří hlavy, ploutve, kosti, odřezky a vnitřnosti.

  • Nejčastěji se do polévky přidávají jikry a také mlíčí. Mlíčí má mléčně bílou až narůžovělou barvu a jikry jsou zelené nebo žlutozelené.
  • Často se přidávají i játra a ledviny.
  • Všechny ostatní vnitřnosti se do polévky nepoužívají.

Pro inspiraci na tradiční vánoční polévku můžete zhlédnout náš videorecept, kde je vše krok po kroku ukázáno. Do komentářů nám pak napište, jak se vám polévka povedla a jestli všem chutnala.

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře (1)

Jako moravák nevařím českou polívku

Další tipy a triky