Jaké zvolit maso na vepřo knedlo zelo? Ideální volbou jsou tučnější a prorostlé části
Receptů na tradiční českou kuchyni najdete nespočet a vepřo knedlo zelo patří mezi ty neoblíbenější. Zamilujte se do křehkého vepřového masa, které je doplněné sladkokyselým zelím a nadýchaným houskovým knedlíkem.
Vepřo knedlo zelo patří mezi poklady české kuchyně. Přestože příprava tohoto pokrmu zabere více času, odměnou se stane výtečný oběd, který potěší každého strávníka. Poradíme vám, které maso bude k tomuto pokrmu to správné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké zvolit maso na vepřo knedlo zelo
Při výběru vepřového masa bychom měli sáhnout spíše po tučnějších a prorostlých částech masa. Libové maso bychom museli často podlévat a rychle se při pečení vysušuje. Na vepřo knedlo zelo vybíráme tyto části masa:
- Vepřová krkovice: Jasnou volbou ke knedlo zelo je vepřová krkovice, její tučné mramorování zajistí po upečení skvělou šťavnatost.
- Plec: Tato část masa bývá přiměřeně prorostená tukem a proto se skvěle hodí k pečení v troubě.
- Libový bůček s kostí: Upečený bůček s křupavou kůrkou skvěle doplňuje sladkokyselé zelí.
Komentáře