Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jakou část jarní cibulky využíváme v kuchyni? Dozdobit s ní lze polévky i pomazánky
Zdroj: Pixabay - stockking

Jarní cibulka je malá nedozrálá cibule, která je velmi křehká, příjemně aromatická a přesto jemná. Jarní cibulka je pro tělo blahodárná a kromě toho má v kuchyni rozmanité použití. Dodává jedinečnou chuť mnoha pokrmům.

Sezóna jarní cibulky začíná v březnu a končí v říjnu, v obchodech ji ovšem seženeme po celý rok. Cibulku ukládáme do lednice, kde nám vydrží asi týden. Nejčastěji se používá na přípravu salátů, omáček i polévek.

Jakou část využíváme v kuchyni

Cibulku můžeme bez obav používat celou, jednak zelenou nať nebo také bílý spodek. Odkrojíme pouze maličké kořínky. Obě části můžeme nakrájet na kolečka a zdobit s ní polévky, pomazánky, asijská jídla nebo přílohy např. vařené brambory. Cibulka chutná báječně v salátu, který doplníme také drcenými ořechy.

Malé smažené závitky zabalené do rýžového papíru jsou naplněné skleněnými nudlemi, ochuceným mletým masem, křupavou zeleninou a aromatickou jarní cibulkou. Napište nám, jak se vám tato dobrota povedla podle videoreceptu.

 

Další tipy a triky