Kterou mouku dát do bramboráků? Oblíbené bramborové placky chutnají skvěle
Bramboráky jsou placky ze syrových brambor, které okrájíme nebo oškrábeme, umyjeme a nastrouháme. To je základ, ale už výběr různých receptů z našeho obsáhlého receptáře dává tušit, že další postup se v mnoha domácnostech liší. Těsto na bramboráky se dá různě vylepšovat a doplňovat.
Připravit výborné bramboráky není nic příliš složitého. Přesto krásně vonící bramborové placky na různých trzích a jarmarcích dovedou přitáhnout strávníky přímo neodolatelně. V čem tkví kouzlo těch nejlepších? Dnes se zaměříme na mouku a řekneme si, která se do nich používá nejčastěji.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kterou mouku použít do bramboráků
Podíváme se do osvědčené a mnohokrát prověřené Kuchařky naší vesnice. Postup je snadný: 1 kg syrových nastrouhaných brambor částečně slijeme, přidáme sůl, 2 vejce, trochu majoránky, utřený česnek, 5 lžic mléka a 12 dkg hladké mouky. Na rozpáleném tuku smažíme placičky. Pokud je těsto řídké, přidáme mouku, pokud husté, přidáme mléko.
- Do bramboráků můžete použít hladkou, polohrubou nebo dokonce hrubou mouku. Mouky se ale nikdy nedává mnoho - tím podstatným jsou nastrouhané brambory a když na to přijde, zvládnete připravit bramborové placky i zcela bez mouky.
- Mnoho hospodyněk nedá dopustit na osvědčenou hladkou mouku, tato mouka těsto lépe spojí. Bramboráky jsou také chuťově jemnější.
- Do bramboráků podle tohoto receptu stačí přidat jen trochu hladké mouky, ne mnoho, jen aby brambory držely pohromadě.
- Do bramboráků můžete použít také polohrubou mouku, jak doporučují naši čtenáři.
- Chcete, aby vaše bramboráky byly krásně křupavé? Vyzkoušejte použít místo mouky strouhanku.
- Větší část mouky dokonce můžete do bramboráků nahradit starším chlebem, který namočíte do studené vody.
- Bramborák s názvem "Jánošík" se připravuje zcela bez mouky.
- Tip: Do bramboráků můžete dát také pohankovou mouku. Soudržnost bramborových placek bude výborná, stejně tak chuť.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Následující video vám předvede přípravu výborných bramboráků, do kterých potřebujete polohrubou mouku:
Komentáře (3)