Kterou mouku dát do buchet. Radíme začátečníkům
Plněné buchty z kynutého těsta jsou typický český moučník k odpolední kávě nebo sladký oběd. Aby se buchty podařily, je důležité dodržet pracovní postup i množství a druh surovin. Začátečníkům by mohly pomoci naše rady a tipy.
Upéct vláčné a chutné buchty asi bude pro některé začátečníky další výzvou v jejich kuchařském snažení. Postup na kynuté těsto mohou nastudovat z našich článků i videoreceptů. Pokud není u receptu uvedeno, jakou mouku mají do buchet dát, mohou se cítit touto "chybou" zaskočeni. Odpověď totiž není zcela jednoznačná.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou mouku do buchet
Velmi totiž záleží na tom, jaké buchty potřebujete nebo chcete mít.
- Většina receptů doporučuje polohrubou mouku, protože po upečení dobře drží stabilitu těsta.
- Pokud ale chcete připravit těsto obzvlášť jemné, použijte mouku hladkou.
- Pro vyznavače zdravějšího stravování můžeme doporučit mouku celozrnnou, hlavně špaldovou.
- Péct buchty můžete ale i s moukou bezlepkovou, pokud se lepku vyhýbáte.
Je to jen na vás. Na závěr nabízíme videorecept na klasické české buchty: .
Komentáře