Jakou mouku koupit na cukroví? Dáte přednost hladké nebo polohrubé mouce?
Mouka patří mezi základní suroviny, potřebné k pečení cukroví. Mouka má velký vliv na to, jakou konzistenci budou cukrovinky mít - hladká mouka zajistí jemné a křehké cukroví, polohrubá mouka zase nadýchané tvary.
Pomalu se blíží zima, adventní čas a vánoční svátky - doba, kdy budeme péct cukroví. Je čas naplánovat, co koupíme předem do zásoby. Jednou ze základních položek je pšeničná mouka, které při pečení potřebujeme opravdu velké množství.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou mouku koupit na cukroví
Podle osvědčených a oblíbených receptů si spočítáme, jakou mouku a v jakém množství musíme koupit, aby nám nedošla uprostřed pečení. Nejčastěji používanou je hladká pšeničná mouka, kterou využijeme převážně na pečení lineckého cukroví, ale i na spoustu dalších druhů sladkostí. Pokud ji smícháme se špaldovou moukou, bude mít cukroví mírně oříškovou chuť. Na některé druhy cukroví (foukané rohlíčky, pracny) a na vánočky potřebujeme mouku polohrubou.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře