Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka patří mezi základní suroviny, potřebné k pečení cukroví. Mouka má velký vliv na to, jakou konzistenci budou cukrovinky mít - hladká mouka zajistí jemné a křehké cukroví, polohrubá mouka zase nadýchané tvary.

Pomalu se blíží zima, adventní čas a vánoční svátky - doba, kdy budeme péct cukroví. Je čas naplánovat, co koupíme předem do zásoby. Jednou ze základních položek je pšeničná mouka, které při pečení potřebujeme opravdu velké množství.

Jakou mouku koupit na cukroví

Podle osvědčených a oblíbených receptů si spočítáme, jakou mouku a v jakém množství musíme koupit, aby nám nedošla uprostřed pečení. Nejčastěji používanou je hladká pšeničná mouka, kterou využijeme převážně na pečení lineckého cukroví, ale i na spoustu dalších druhů sladkostí. Pokud ji smícháme se špaldovou moukou, bude mít cukroví mírně oříškovou chuť. Na některé druhy cukroví (foukané rohlíčky, pracny) a na vánočky potřebujeme mouku polohrubou

Při pečení vánočního cukroví nesmíme zapomenout na vanilkové rohlíčky s vlašskými nebo lískovými oříšky - podle videa je zvládne i úplný začátečník:

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky