Jakou mouku na halušky? Jednoduchou přílohu uvaříte během chvilky a ještě levně
Náš receptář zahrnuje pořádnou dávku receptů na halušky či nočky, vybrat si můžete bramborové nebo moučné, jedny lepší než druhé. Společnou mají jednoduchou a rychlou přípravu i báječnou chuť. I když na talíři nevypadají tak "uspořádaně" jako knedlíky, mají mnoho příznivců, kteří na ně nedají dopustit.
Halušky jsou nejen rychlé a snadné, ale také levné. Toto tradiční jídlo slovenské kuchyně milujeme s kysaným zelím a osmaženou cibulkou, případně s uzeným masem, výborně také chutnají s brynzou a slaninou. Na halušky si připravíme středně husté těsto - jeho hustota by měla být tak akorát, aby se dalo protlačit přes haluškovač do vroucí vody. Kdo tuto pomůcku nemá, vystačí si s prkýnkem a nožem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou mouku na halušky
Především si vyberte, jestli uvaříte halušky bramborové nebo jenom moučné. Do bramborového těsta budete potřebovat syrové oloupané brambory, které najemno nastrouháte, přidáte k nim vejce, mouku a trochu soli. Do moučného těsta vám stačí mouka, kterou smícháte s trochou vody, případně i s vajíčkem.
- Na halušky se používá mouka polohrubá, ale pokud ji nemáte, smíchejte napůl hrubou a hladkou.
- Při použití polohrubé mouky budou halušky nadýchanější a kypřejší, než kdybyste použili pouze hladkou mouku. Nicméně i recepty jen s hladkou moukou v receptáři máme - záleží tedy na vás, jaká konzistence halušek vám nejlépe vyhovuje, jestli tužší a pevnější nebo nadýchanější.
Komentáře (2)