Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční cukroví našich babiček, přesně to jsou kokosky. Tak akorát sousta do pusy, vonící kokosem a rozplývající se na jazyku. Kokosky pečeme týden před Vánocemi a v našem článku poradíme, jak upéct ty nejlepší.

Na kokoskách si snadno vytvoříte závislost, protože toto cukroví je nebesky dobré, a to pouze ze tří surovin. Aby byly kokosky vláčné a šťavnaté, je potřeba si dát práci s vyšleháním bílků, a to nejlépe nad párou. Kokosky můžeme vylepšit přidáním tvarohu, másla nebo mandlového aroma. Chuť zvýrazníme krátkým opečením strouhaného kokosu v troubě nebo přidáním čerstvě nastrouhaných hoblinek

Jakou mouku na kokosky

Když se vám kokosky povedou, jsou na povrchu lehce křupavé a uvnitř vláčné, po zakousnutí se rozplývají na jazyku. Základem je zvolení správných surovin a jejich způsob zpracování. A jakou mouku do kokosek zvolit?

Výborné kokosky si snadno upečete podle našeho videonávodu, který vás přípravou provede krok za krokem. Pro bohatší chuť přidáváme do těsta lžičku ovocné marmelády

Další tipy a triky