Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Langoše jsou v našich krajích oblíbeným stánkovým jídlem. Smažené placky z kynutého těsta bývají nejčastěji ozdobené kečupem a strouhaným sýrem. Nejsou složité, proto je poměrně snadno a s malými náklady připravíte i doma.

Receptů na langoše existuje celá řada. Máte na výběr od jednoduchých a levných receptů přes klasické kynuté těsto až po zajímavá těsta třeba s bylinkami, bramborami nebo cuketou. Také závěrečné zdobení můžete podřídit chuti strávníků nebo zásobám.

Která mouka do langošů

Vzhledem k tomu, že potřebujete dostatečně pružné těsto, ze kterého se dobře langoše vytvarují, jednoznačně doporučujeme mouku pšeničnou hladkou, která má dostatek lepku a těsto s ní lépe kyne.

Pro ty, kdo nemohou nebo nechtějí pokrmy bohaté na lepek, můžeme doporučit  těsto s bezlepkovou moukou.

Možná vás upoutá následující videorecept na langoše z jogurtového těsta:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář