Z které mouky připravit langoše. Odpovídáme začátečníkům
Langoše jsou v našich krajích oblíbeným stánkovým jídlem. Smažené placky z kynutého těsta bývají nejčastěji ozdobené kečupem a strouhaným sýrem. Nejsou složité, proto je poměrně snadno a s malými náklady připravíte i doma.
Receptů na langoše existuje celá řada. Máte na výběr od jednoduchých a levných receptů přes klasické kynuté těsto až po zajímavá těsta třeba s bylinkami, bramborami nebo cuketou. Také závěrečné zdobení můžete podřídit chuti strávníků nebo zásobám.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Která mouka do langošů
Vzhledem k tomu, že potřebujete dostatečně pružné těsto, ze kterého se dobře langoše vytvarují, jednoznačně doporučujeme mouku pšeničnou hladkou, která má dostatek lepku a těsto s ní lépe kyne.
Pro ty, kdo nemohou nebo nechtějí pokrmy bohaté na lepek, můžeme doporučit těsto s bezlepkovou moukou.
Komentáře