Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké těsto má velice mnoho způsobů použití. Nejčastěji ho využijeme při přípravě křehkého vánočního cukroví a sušenek nebo lineckého mřížkovaného koláče či řezů na plech - ale to zdaleka není vše.

Linecké těsto se připravuje z mouky, másla, cukru a žloutků. Těsto se využívá při pečení mnoha druhů cukroví, koláčů, řezů, sušenek a košíčků. Všechny suroviny musí mít při zpracování stejnou teplotu, aby bylo těsto vláčné, jemné a tvárné.

Jakou mouku použít na linecké 

Pro přípravu lineckého těsta, které je jemné a tvárné, používáme zásadně hladkou mouku. Může to být mouka pšeničná, bezlepková nebo špaldová, ale s vysokou mírou jemnosti, což splňuje například mouka dvounulka.

Linecké těsto musíme zpracovat rychle, bez zbytečného zahřívání - jinak se z mouky díky měkkému máslu uvolní lepek, který změní strukturu těsta a způsobí jeho deformování během pečení.

Linecké košíčky můžeme podle videa upéct i do zásoby a budou připravené kdykoliv k plnění krémem, tvarohem, šlehačkou a ovocem:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky