Jakou mouku na linecké? Není nic k výběru, možnost je totiž pouze jediná
Linecké těsto má velice mnoho způsobů použití. Nejčastěji ho využijeme při přípravě křehkého vánočního cukroví a sušenek nebo lineckého mřížkovaného koláče či řezů na plech - ale to zdaleka není vše.
Linecké těsto se připravuje z mouky, másla, cukru a žloutků. Těsto se využívá při pečení mnoha druhů cukroví, koláčů, řezů, sušenek a košíčků. Všechny suroviny musí mít při zpracování stejnou teplotu, aby bylo těsto vláčné, jemné a tvárné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou mouku použít na linecké
Pro přípravu lineckého těsta, které je jemné a tvárné, používáme zásadně hladkou mouku. Může to být mouka pšeničná, bezlepková nebo špaldová, ale s vysokou mírou jemnosti, což splňuje například mouka dvounulka.
Linecké těsto musíme zpracovat rychle, bez zbytečného zahřívání - jinak se z mouky díky měkkému máslu uvolní lepek, který změní strukturu těsta a způsobí jeho deformování během pečení.
Linecké košíčky můžeme podle videa upéct i do zásoby a budou připravené kdykoliv k plnění krémem, tvarohem, šlehačkou a ovocem:
Komentáře