Jakou mouku na perníčky? Pro rovný a hladký povrch perníčků máme jedinou volbu
Perníčky jsou cukrářské výrobky, které se připravují během celého roku. Někdo dává přednost jednoduchým perníčkům bez ozdob, jiný je maluje polevou. Ti nejšikovnější z nás vyrábí perníčky krásné jako obrázky.
Perníčky chutnají stejně jako litý perník, ale je to jen díky koření. Na perníkovou buchtu používáme převážně polohrubou mouku, protože jde o nadýchané, pórovité těsto - na rozdíl od perníčků, které mají jemnou, pevnou a hladkou konzistenci.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou mouku použít na perníčky
Aby bylo těsto jemné a tvárné a finální výrobek hladký pro malování polevou, musíme používat výhradně hladkou mouku a hotové perníčky potřít ještě horké rozšlehaným vajíčkem, aby se krásně leskly. Pšeničnou mouku můžeme nahradit moukou špaldovou, která má méně lepku, ale dá se s ní také dobře pracovat.
Komentáře