Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky jsou cukrářské výrobky, které se připravují během celého roku. Někdo dává přednost jednoduchým perníčkům bez ozdob, jiný je maluje polevou. Ti nejšikovnější z nás vyrábí perníčky krásné jako obrázky.

Perníčky chutnají stejně jako litý perník, ale je to jen díky koření. Na perníkovou buchtu používáme převážně polohrubou mouku, protože jde o nadýchané, pórovité těsto - na rozdíl od perníčků, které mají jemnou, pevnou a hladkou konzistenci.

Jakou mouku použít na perníčky

Aby bylo těsto jemné a tvárné a finální výrobek hladký pro malování polevou, musíme používat výhradně hladkou mouku a hotové perníčky potřít ještě horké rozšlehaným vajíčkem, aby se krásně leskly. Pšeničnou mouku můžeme nahradit moukou špaldovou, která má méně lepku, ale dá se s ní také dobře pracovat.

Těsto na perníčky si všichni můžeme připravit podle videa - až je po upečení budou všichni obdivovat, najdeme v sobě dost odvahy a času na to, abychom je ozdobili bílkovou polevou?

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky