Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Báječně nadýchané věnečky patří mezi stálice většiny cukráren. Jedná se o odpalované těsto naplněné lahodným vanilkový krémem a povrchem politým bílou polevou. Věneček je dokonalým zákuskem k šálku kávy.

Odpalované těsto, ze kterého pečeme známé větrníky i věnečky, je pro mnoho hospodyněk pomyslnou vysokou metou v pečení dezertů. Těsto se přitom skládá pouze ze základních surovin - z vody, mouky, vejce, másla a špetky soli.

Jakou mouku použít na odpalované těsto

  • Na odpalované těsto můžete využít hned dva typy mouky - především mouku hladkou a polohrubou, případně jejich kombinaci.
  • Před odpalováním je vhodné mouku prosít, díky tomu bude hezky provzdušněná.
  • Mouku přisypávejte vždy do horké tekutiny všechnu najednou a rychle směs rozmíchejte, aby se nevytvářely hrudky.
Věnečky z odpalovaného těsta se dokonale hodí k jakékoliv příležitosti. Přestože jejich příprava může nahánět strach, nemusíte se bát, že byste je podle názorného videoreceptu nezvládli. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky