Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zázvorky se řadí mezi cukroví, které pečeme hned v první várce, jelikož potřebují dostatek času na to, aby se odležely a krásně změkly. Tradiční recepty se v rodinách dědí z generace na generaci a druh mouky se v jednotlivých receptech může lišit.

Zázvorky nepatří zrovna mezi oblíbené cukroví našich ratolestí, jelikož jim zázvor dodává výraznou pikantní chuť. Dospěláci však zvláště během chladných zimních dnů ocení příznivé účinky zázvoru na imunitní systém.

Jakou mouku na zázvorky

Stejně jako na většinu cukroví, i na zázvorky se nejvíce hodí mouka hladká pšeničná. V některých rodinách se zázvorky tradičně pečou z mouky polohrubé, najdeme však recepty i s moukou hrubou. Pokud si chcete toto štiplavé cukroví připravit v lehce zdravější verzi, můžete použít mouku špaldovou.

Ať už se rozhodnete zázvorky upéct z jakékoliv mouky, důležité je ji vždy prosít. S prosátou moukou se totiž lépe pracuje a cukroví bude nadýchanější. Jak se zázvorky připravují, můžete zhlédnout v následujícím videu.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky