Kterou mouku použít do bramborových placek? Inspirujte se nejen v receptářích našich babiček
Bramborové placky, na Slovensku nazývané lokše, to je klasika českých kuchyní. Přípravou tohoto jídla se babičky zavděčily každému strávníkovi. Vnoučatům je připravily nasladko, dědečkům zase naslano. A jakou mouku používaly?
Recepty na bramborové placky jsou tak oblíbené, že se dědí z generace na generaci. Babičky je pekly na kamnech a hotové potíraly domácím sádlem. Poradíme vám, která mouka je na bramborové placky nejvhodnější.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kterou mouku použít
Nejlepší moukou na bramborové placky je mouka polohrubá. Díky ní jsou placky nadýchané a jemné. Vláčnost placek také závisí na množství mouky. Snažte se jí dát raději méně než více, abyste neupekli placky gumové namísto bramborových. V receptech našich babiček, které se různí díky osobnímu vylepšení, najdete někdy mouku hrubou, výjimečně hladkou, k tomu i další přidané ingredience. Základem však jsou vždy tři složky: brambory, mouka a sůl. Hotové placky nezapomínejte potřít sádlem, abyste podpořili jejich vláčnost.
Jakou mouku používáte na bramborové placky vy? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své zkušenosti v komentáři pod článkem. A jako zajímavou inspiraci vám přinášíme video-recept na pečené bramborové placky bez použití jakékoliv mouky.
Komentáře