Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kterou mouku použít do kynutých buchet? Naše babičky věděly, která je ta nejlepší
Zdroj: TopRecepty.cz

Kynuté buchty patří mezi jedny z nejoblíbenějších buchet a zároveň nejobávanějších u pekařů začátečníků. Strach z toho, že těsto nevykyne a celá práce bude k ničemu, je strašákem v mnoha kuchyních. Jeden z fíglů, aby se tohle nestalo, spočívá ve správně použité mouce.

Nadýchané kynuté buchty se zdají náročnější nejen na přípravu, ale také na čas. Pokud však své obavy překonáte a do kynutých buchet se pustíte, uvidíte, že nejde o nic složitého a dozlatova upečená buchta vám krásně provoní celý dům.

Která mouka je ta ideální

Když se řeknou kynuté buchty, někdo si je představí s náplní tvarohovou a jiný zase s povidly. Záleží totiž zcela na vás, náplň můžete zvolit podle svých chutí. Jak, ale připravit těsto, které se zaručeně povede? Jeden z triků se ukrývá ve správně zvolené mouce.

  • Osvědčenou moukou, se kterou pekly již naše babičky, je bezesporu hladká mouka. Nejlepší je ta, která je méně vymletá a má více lepku. Díky ní se těsto nebude tolik lepit a bude mít ideální konzistenci.
  • Mnohé hospodyňky rády používají také mouku polohrubou, s hladkou moukou ji můžete míchat napůl.
  • Doporučujeme mouku prosít přes síto, aby byla co nejjemnější a bez hrudek. Jemnost mouky vám zajistí jemný a nadýchaný výsledný pokrm.

K nedělní kávě si můžete upéct tradiční české Honzíkovy buchty. S podrobným postupem vám pomůže náš videorecept.

Jakou mouku do buchet nejraději používáte vy? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své zkušenosti v komentáři pod článkem.

Komentáře

Já používám pouze hladkou a chce to pořádně prohníst tak aby se těsto nelepilo na mísu a pak nechat pořádně nakynout být trpělivý a dělat to z láskou a vše se vydaří :-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky