Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchaná vánočka patří na tradiční vánoční stůl a často si bez ní nedokážeme představit snídani na Štědrý den. Čerstvá vánočka chutná nejlépe bohatě namazaná máslem s troškou domácího džemu.

Poctivá domácí vánočka dokáže báječně provonět celý domov. Chutná skvěle na snídani, ale i ke svačině či ke kávě. Každá hospodyňka si střeží svůj rodinný recept na tu nejvíce nadýchanou vánočku. Poradíme, která mouka patří do těsta.

Jaká mouka patří do vánočky

Aby se nám vánočka povedla, je třeba volit vždy lehkou a výběrovou hladkou mouku, která má vysoký obsah lepku. Díky tomu bude vánočka po upečení kyprá a jemná. Nezapomeňte také na prosátí mouky pomocí síta, těsto bude o to více nadýchanější po upečení.

Jak připravit křehkou vánočku na slavnostní stůl, vám názorně ukáže videorecept. S tímto podrobným návodem hravě zvládnete i upletení vánočky. Dobrou chuť.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky