Jakou mouku použít na vánočku? Poradíme, která je ta pravá do kynutého těsta
Nadýchaná vánočka patří na tradiční vánoční stůl a často si bez ní nedokážeme představit snídani na Štědrý den. Čerstvá vánočka chutná nejlépe bohatě namazaná máslem s troškou domácího džemu.
Poctivá domácí vánočka dokáže báječně provonět celý domov. Chutná skvěle na snídani, ale i ke svačině či ke kávě. Každá hospodyňka si střeží svůj rodinný recept na tu nejvíce nadýchanou vánočku. Poradíme, která mouka patří do těsta.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaká mouka patří do vánočky
Aby se nám vánočka povedla, je třeba volit vždy lehkou a výběrovou hladkou mouku, která má vysoký obsah lepku. Díky tomu bude vánočka po upečení kyprá a jemná. Nezapomeňte také na prosátí mouky pomocí síta, těsto bude o to více nadýchanější po upečení.
Jak připravit křehkou vánočku na slavnostní stůl, vám názorně ukáže videorecept. S tímto podrobným návodem hravě zvládnete i upletení vánočky. Dobrou chuť.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře