Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční svátky jsou spjaté především s pečením sladkých moučníků, nejznámější z nich jsou beránek a mazanec. Mezi symbolické moučníky patří také jidáše pečené ve tvaru uzlu, na povrchu se potírají medem a chutnají lahodně.

Jidáše se pečou z jemného kynutého těsta, jsou příjemně sladké a podle tradice by se měly jíst na zelený čtvrtek brzy ráno. Konzumovat je můžeme jen tak samostatně, případně namazané máslem a domácí marmeládou.

Jakou mouku použít na jidáše

Těsto, ze kterého připravujeme jidáše, je dost podobné tomu, ze kterého pečeme i mazance.
  • Na jidáše používáme především mouku hladkou, případně polohrubou. S těmito druhy těsto dobře kyne a nabývá rychle na objemu.
  • Vhodnou volbou je také použít směs mouky hladké i polohrubé.
  • Vyzkoušet můžeme i zdravější alternativu a použít mouku celozrnnou.

Jidáše vypadají na první pohled velmi prostě, avšak jakmile je vyzkoušíte, zamilujete se do jejich chuti. Videorecept vám prozradí, jak toto velikonoční pečivo snadno připravit k báječné snídani pro celou rodinu.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli