Jakou mouku použít na jidáše? Poradíme hned několik možností, z čeho je upéct
Velikonoční svátky jsou spjaté především s pečením sladkých moučníků, nejznámější z nich jsou beránek a mazanec. Mezi symbolické moučníky patří také jidáše pečené ve tvaru uzlu, na povrchu se potírají medem a chutnají lahodně.
Jidáše se pečou z jemného kynutého těsta, jsou příjemně sladké a podle tradice by se měly jíst na zelený čtvrtek brzy ráno. Konzumovat je můžeme jen tak samostatně, případně namazané máslem a domácí marmeládou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou mouku použít na jidáše
- Na jidáše používáme především mouku hladkou, případně polohrubou. S těmito druhy těsto dobře kyne a nabývá rychle na objemu.
- Vhodnou volbou je také použít směs mouky hladké i polohrubé.
- Vyzkoušet můžeme i zdravější alternativu a použít mouku celozrnnou.
Jidáše vypadají na první pohled velmi prostě, avšak jakmile je vyzkoušíte, zamilujete se do jejich chuti. Videorecept vám prozradí, jak toto velikonoční pečivo snadno připravit k báječné snídani pro celou rodinu.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře