Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kterou mouku použít na piškot? Nejlepší je polohrubá, ale jinými také nic nezkazíme
Zdroj: Pixabay, kerdkanno

Piškotové těsto upečeme rychle jen z několika ingrediencí - jednou z nich je mouka, bez níž by nebylo možné piškot připravit. Pokud není v receptu uvedeno, jaký druh mouky použít, zvolíme zlatou střední cestu.

Piškotové těsto se připravuje z ušlehané žloutkové pěny s cukrem, sněhu z bílků a mouky. Otázkou je, jaká mouka je do piškotu nejlepší? Jednotlivé recepty se od sebe liší právě jejím druhem. Poradíme vám tu nejlepší možnost.

Kterou mouku použít do piškotu

Máme na výběr z hladké, hrubé a polohrubé mouky:

  1. Hladká mouka vytvoří sametově hladkou strukturu - pokud jí však přidáme hodně, bude těsto tuhé.
  2. Polohrubá mouka se používá nejčastěji - když nevíme, jakou mouku použít, sáhneme po polohrubé.
  3. Hrubá mouka zajistí těstu nadýchanost, ale piškot je vzdušný a lehčí krémy se do něj rychle vsáknou.

Některé druhy mouky jsou většinou hladké - například mouka bezlepková, jiné polohrubé - jako mouka ovesná nebo hrubé mouky celozrnné. I z nich však připravíme nadýchaný korpus na vynikající dort.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky