Jakou náplň zvolit do išelských dortíčků? Vybrat si můžete z klasiky i jiných možností
Išelské dortíčky patří k oblíbeným druhům vánočního cukroví. Dortíčky polité čokoládou, s ořechovou náplní vonící po rumu a s lehce pikantní chutí marmelády si zamiluje každý. Ne každý však ořechy jí, proto vám přinášíme tipy na několik druhů náplně.
Máme pro vás výběr pěti nejoblíbenějších náplní do išelských dortíčků, ze kterých si vybere úplně každý. Jen je nezapomeňte plnit až před Vánocemi, pokud je nechcete péct hned několikrát – mizí totiž rychlostí blesku, ne-li rychleji.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nejoblíbenější náplně do išelských dortíčků
Máme pro vás několik tipů:
- Klasická náplň se skládá ze 100 g mletých ořechů, 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 lžíce meruňkové marmelády, 1–2 lžic rumu. Všechny ingredience stačí smíchat dohromady.
- Druhou verzí klasiky je 100 g cukru, 3 žloutky, rum a vanilka podle chuti, 200 g pikantní marmelády, 150 g mletých ořechů, kdy opět stačí vše smíchat dohromady, jako v předchozí variantě.
- Čokoládovou náplň vytvoříte z 500 ml smetany ke šlehání a 150 g hořké čokolády. Čokoládu rozpusťte ve smetaně, po vychladnutí vyšlehejte a naplňte směsí cukrářský sáček, se kterým budete dále pracovat.
- Pokud jste si nevybrali žádnou z předchozích možností, zkuste karamelový krém, kdy ¾ kostky másla vyšleháte s karamelovým Salkem. Nakonec lze přidat ořechy, kakao nebo rum podle chuti.
- Rozmlsaným jazýčkům můžete připravit pudinkový krém s máslem. Pudink uvařte podle návodu na obalu, po jeho vychladnutí ho vyšlehejte s máslem a nakonec přidejte rum či ořechy podle libosti.
Jakou náplň do išelských dortíčků preferujete vy? Podělte se s námi v komentářích. Pokud nedáte dopustit na klasiku, zkuste si ji připravit podle našeho videoreceptu:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Kouzlo staré monarchie: Išlské dortíčky miloval sám císař Franz Josef. Podle receptu Marie-Janků Sandtnerové jsou nejlepší
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře
10. 12. 2023 13:51