Jakou polevou zdobíme beránka? Bílkovým sněhem nebo také čokoládou
Beránek patří na sváteční velikonoční stůl stejně jako malovaná vajíčka nebo mazanec. Tradičně se peče na Velikonoční neděli z třeného, piškotového i ze šlehačkového těsta. Nazdobit beránka můžeme hned několika způsoby.
Pečení beránka je krásnou tradicí o velikonočních svátcích. Receptů na beránka je velké množství, pečeme jej z klasického třeného těsta i z netradičního ořechového či mrkvového. Na závěr beránka pocukrujeme a ozdobíme mašlí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou polevou beránka zdobíme
Všichni známe ten moment překvapení, kdy vyklepneme beránka z formy v celé jeho kráse a bez poškození. Po vychlazení nastává čas na zdobení beránka. Kromě tradiční barevné stuhy kolem krku beránka také zdobíme různými polevami:
- Bílkový sníh: Klasická poleva je složená z bílku, moučkového cukru a citrónové šťávy. Tato poleva připomíná beránkův vlněný bílý kožíšek a můžeme s ní tvořit malé kudrlinky.
- Čokoládová poleva: Chceme-li hladký a lesklý efekt beránka, velmi často sáhneme po polevě z čokolády, a to buď bílé nebo mléčné.
- Moučkový cukr: Beránka ovšem nemusíme vůbec složitě zdobit a postačí nám moučkový cukr, se kterým beránka pouze elegantně poprášíme.
Pojďte si podle našeho videoreceptu připravit tento krásný symbol velikonočních svátků, dozdobený čokoládovou polevou. Jak zdobíte beránka vy?
Komentáře