Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Beránek patří na sváteční velikonoční stůl stejně jako malovaná vajíčka nebo mazanec. Tradičně se peče na Velikonoční neděli z třeného, piškotového i ze šlehačkového těsta. Nazdobit beránka můžeme hned několika způsoby.

Pečení beránka je krásnou tradicí o velikonočních svátcích. Receptů na beránka je velké množství, pečeme jej z klasického třeného těsta i z netradičního ořechového či mrkvového. Na závěr beránka pocukrujeme a ozdobíme mašlí.

Jakou polevou beránka zdobíme

Všichni známe ten moment překvapení, kdy vyklepneme beránka z formy v celé jeho kráse a bez poškození. Po vychlazení nastává čas na zdobení beránka. Kromě tradiční barevné stuhy kolem krku beránka také zdobíme různými polevami:

  • Bílkový sníh: Klasická poleva je složená z bílku, moučkového cukru a citrónové šťávy. Tato poleva připomíná beránkův vlněný bílý kožíšek a můžeme s ní tvořit malé kudrlinky.
  • Čokoládová poleva: Chceme-li hladký a lesklý efekt beránka, velmi často sáhneme po polevě z čokolády, a to buď bílé nebo mléčné.
  • Moučkový cukr: Beránka ovšem nemusíme vůbec složitě zdobit a postačí nám moučkový cukr, se kterým beránka pouze elegantně poprášíme.

Pojďte si podle našeho videoreceptu připravit tento krásný symbol velikonočních svátků, dozdobený čokoládovou polevou. Jak zdobíte beránka vy?

Komentáře

Další tipy a triky