Jakou mouku použít na pracny? Tradiční recepty obsahují hned dva typy mouky
Medvědí pracny patří mezi cukroví jednoduché na přípravu. Dokážou skvostně provonět celý dům kořením i ořechy a svůj název nesou díky formičkám ve tvaru tlapek, ve kterých se upečou. Ještě horké se pak obalují v cukru.
Pracny či tlapky jsou vánočním cukrovím, které má v naší české kuchyni dlouholetou tradici. Příprava těsta je velmi snadná a k pečení používáme formičky, do kterých těsto natlačíme. Vzniknou tak roztomilé tlapky plné oříšků a koření.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou mouku použít na pracny
Těsto na pracny voní báječně po másle a oříšcích, které jsou jeho základem. Podstatnou surovinou je i mouka a výběr určitého typu se může lišit recept od receptu. Přesto se nejčastěji používá pšeničná mouka hladká, případně polohrubá. Nebojte se sáhnout také po alternativě, kterou je mouka špaldová.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na skvělé linecké cukroví: Čím je naplnit a na kterou stranu mazat marmeládu, aby byl výsledek dokonalý
Komentáře