Který cukr dáváme do drobenky? Poradíme hned několik možností, jaký cukr vybrat
Kynutý koláč s ovocem a drobenkou na povrchu je jedním z nejbáječnějších moučníků, kterým potěšíte každou návštěvu nebo celou rodinu. Připravit drobenku není vůbec těžké a zvládne ji hravě každý začátečník.
Drobenka, nebo také žmolenka, je lehká a křupavá směs, kterou vykouzlíme během chviličky pouze ze tří surovin - z másla, cukru a mouky. Nejčastěji používáme mouku polohrubou nebo také hrubou. Poradíme, jaký cukr na drobenku využít.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaký cukr dáváme do drobenky
Každá hospodyňka vlastní svůj oblíbený recept na drobenku a tím se může lišit i použití surovin na ni. Nejčastěji sáhneme po těchto typech sladidel:
- Bílý cukr - ideální je krupice, která je jemnější oproti krystalu.
- Třtinový cukr - má báječnou výraznější chuť a skvěle se hodí na pečení.
- Kokosový cukr - tento cukr má jemně karamelovou zajímavou chuť.
- Skořicový cukr - drobenku tímto způsobem snadno jemně okořeníme voňavou skořicí.
- Vanilkový cukr - dokonale navoněnou drobenku získáme přidáním vanilkového cukru.
Jak připravit lahodnou drobenku na váš oblíbený moučník k odpolední kávě, to vám poradí tento videorecept, který vás provede postupem krok za krokem.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby u drobenky: Hroudě hmoty i rozteklé vrstvě na koláčích lze předejít
Jak připravit drobenku z oleje. I tradiční moučníky můžete připravit netradičně
Jaký cukr je na pečení nejlepší? A kam který použít? Záleží na druhu těsta, do nepečeného je práškový cukr jasnou volbou
Komentáře