Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý koláč s ovocem a drobenkou na povrchu je jedním z nejbáječnějších moučníků, kterým potěšíte každou návštěvu nebo celou rodinu. Připravit drobenku není vůbec těžké a zvládne ji hravě každý začátečník.

Drobenka, nebo také žmolenka, je lehká a křupavá směs, kterou vykouzlíme během chviličky pouze ze tří surovin - z másla, cukru a mouky. Nejčastěji používáme mouku polohrubou nebo také hrubou. Poradíme, jaký cukr na drobenku využít.

Jaký cukr dáváme do drobenky

Každá hospodyňka vlastní svůj oblíbený recept na drobenku a tím se může lišit i použití surovin na ni. Nejčastěji sáhneme po těchto typech sladidel:

  • Bílý cukr - ideální je krupice, která je jemnější oproti krystalu
  • Třtinový cukr - má báječnou výraznější chuť a skvěle se hodí na pečení.
  • Kokosový cukr - tento cukr má jemně karamelovou zajímavou chuť.
  • Skořicový cukr - drobenku tímto způsobem snadno jemně okořeníme voňavou skořicí.
  • Vanilkový cukr - dokonale navoněnou drobenku získáme přidáním vanilkového cukru.

Jak připravit lahodnou drobenku na váš oblíbený moučník k odpolední kávě, to vám poradí tento videorecept, který vás provede postupem krok za krokem.

Přejeme dobrou chuť.

 

Další tipy a triky