Jaký cukr dát do kompotu? Odpovídáme na nejčastější dotazy začátečníků
Domácí kompoty si pamatujeme od babiček, býval to nejjednodušší způsob uchování úrody ovoce. Od té doby máme i jiné možnosti, ale chutný kompot si dáme rádi i nyní.
Správné suroviny a postup jsou důležité, aby práce nepřišla vniveč. Na přípravu domácího kompotu potřebujeme hlavně vhodné sklenice s víčky, zralé ovoce a většinou i cukr.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaký cukr do kompotu
Většinu kompotů děláme tak, že ovoce ve sklenicích zalijeme cukrovým sirupem, uzavřeme a zavaříme. Do nálevu na ovoce použijeme cukr krystal. Dobře se totiž v nálevu rozpustí. Množství cukru se řídí kyselostí ovoce, čím kyselejší, tím víc doslazujeme, aby výsledek byl chutný. Některé druhy nebo kompoty pro diabetiky zavařujeme úplně bez cukru, jen ve vlastní šťávě. Pak do každé sklenice dáme několik zrnek soli, která dokáže zvýraznit sladkou chuť ovoce.
Začátečníkům možná pomůže i videorecept na přípravu dýňového kompotu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Který cukr dáváme do drobenky? Poradíme hned několik možností, jaký cukr vybrat
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Komentáře