Jaký cukr použít do kynutého pečiva? Klasika je nepřekvapivě sázkou na jistotu
Kynuté těsto má opravdu univerzální použití. Vykouzlíte z něj buchty, koláče, záviny a také rohlíky či bagety. Největší oblibě se však těší právě slané pečivo. A jaký cukr se má správně používat k jeho přípravě?
Pod pojmem kynuté těsto si často představíme nadýchané buchty nebo koláče. Jenže i rohlíky, veky nebo chleby patří k výsledkům naší snahy o zkrocení kynutého těsta. A jaký cukr je nejvhodnější do kynutého pečiva, to vám nyní prozradíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaký cukr zvolit do kynutého pečiva
Nejlepší volbou do kynutých těst je cukr krupicový nebo také krystal - především pro svou neutrální chuť, což se hodí i v případech, kdy nepečete sladké dobroty. Liší se od sebe pouze hrubostí mletí - cukr krupice je proti krystalu jemnější. Snadno se odměřují i používají - lehce se zamíchají do kvásku i těsta a netvoří hrudky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vždy ale mějte na paměti, že méně je více. Dodržujte tedy vámi vybraný recept a nepřidávejte cukru více, než je potřeba. Těsto by pak bylo příliš těžké a v troubě by se nehezky rozjelo namísto vyběhnutí nahoru.
Upečete si s námi třeba klasické české rohlíky?
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Jak se vyhnout chybám při zadělávání kynutého těsta, abychom upekli to nejlepší pečivo?
Komentáře