Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchaný langoš s křupavým povrchem a vláčným středem patří k oblíbeným pokrmům z fast foodu. Ochutit ho lze mnoha způsoby podle vašeho přání. Langoše jsou tak jednoduché, že je snadno připravíte i doma.

Langoše jsou nejchutnější z kynutého těsta, ale ten, kdo kynuté těsto nemá rád, určitě najde i jiné, stejně dobré recepty. Vytvarované placky pak už zbývá jen usmažit po obou stranách dočervena a ochutit česnekem, kečupem a sýrem.

Nejlepší olej na smažení langošů

Ke smažení nepoužívejte oleje panenské (extra virgin), které jsou lisované za studena a hodí se na saláty nebo do studené kuchyně, nikoliv na tepelnou úpravu. Mají totiž nízký bod zakouření a po zahřátí se brzy přepalují. Naopak používejte oleje vhodné ke smažení a fritování, například obyčejný stolní, řepkový nebo slunečnicový. Oleje musí být dostatek, aby se nepřepaloval a langoše v něm plavaly. Jen tak budou správně usmažené.

Nezapomeňte tyto (nejen) kynuté placky smažit na středním plamenu, aby byly hotové i uvnitř. Usmažte si domácí langoše podle názorného videoreceptu, který vás jejich přípravou provede krok za krokem:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky