Rozdíl mezi celým a mletým kořením: Rozhodující je zachování aromatických látek
Bez koření si už naše pokrmy nedokážeme představit. Dávají jídlu vůni a výraznou chuť. Koření proto uchováváme v uzavřených skleničkách, protože neustálé otevírání sáčku s mletým kořením způsobí, že aroma vyprchá.
Váháte mezi koupí celého nebo mletého koření? Rozdíl je jasný - celé koření musíte vařit ve vajíčku na koření nebo ho vylovit z jídla lžicí. Mleté koření ztrácí uskladněním chuť i barvu. Volba je jasná - umelte si celé koření až při vaření.
Mohlo by vás zajímat
Rozdíl mezi celým a mletým kořením
Rozhodující je, jestli vaří sváteční nebo aktivní kuchař:
- Mleté koření má trvanlivost 3 roky, ale po otevření sáčku se musí rychle spotřebovat. Celé koření vydrží až 5 let.
- V celém koření se po dlouhé roky uchovají aromatické i výživné látky a specifická chuť. I po otevření sáčku vydrží aroma mnohem déle než u mletého koření.
- Investice do mlýnku na koření se rozhodně vyplatí - při vaření a konzumaci pokrmu si namelete tolik koření, kolik potřebujete.
Jedním z příkladů je příprava perníčků v našem videu - koření mnohdy použijeme jen jednou za rok, proto je lépe namlít si vlastní směs, kterou hned spotřebujeme:
Komentáře