Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rozdíl mezi celým a mletým kořením: Rozhodující je zachování aromatických látek
Zdroj: Pixabay - westerper

Bez koření si už naše pokrmy nedokážeme představit. Dávají jídlu vůni a výraznou chuť. Koření proto uchováváme v uzavřených skleničkách, protože neustálé otevírání sáčku s mletým kořením způsobí, že aroma vyprchá.

Váháte mezi koupí celého nebo mletého koření? Rozdíl je jasný - celé koření musíte vařit ve vajíčku na koření nebo ho vylovit z jídla lžicí. Mleté koření ztrácí uskladněním chuť i barvu. Volba je jasná - umelte si celé koření až při vaření.

Rozdíl mezi celým a mletým kořením

Rozhodující je, jestli vaří sváteční nebo aktivní kuchař:

Jedním z příkladů je příprava perníčků v našem videu - koření mnohdy použijeme jen jednou za rok, proto je lépe namlít si vlastní směs, kterou hned spotřebujeme:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky