Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úroda rajčat je letos velmi bohatá, a tak je zpracováváme nejrůznějšími způsoby, například jako kečup, protlak nebo zavařená rajčata ve vlastní šťávě. Víte, jaký je mezi kečupem a rajským protlakem doopravdy rozdíl?

Kečup, stejně jako protlak, mají své místo v každé kuchyni. Oba produkty jsou totiž u většiny z nás potřeba, ale každý se používá při jiné příležitosti. Ověřte si své znalosti nebo nyní zjistěte, v čem se od sebe kečup a rajčatový protlak liší.

Rozdíl mezi kečupem a protlakem

Rajský protlak jsou pasírovaná rajčata, která se vaří do požadovaného zhoustnutí. Samotný protlak je základem pro výrobu kečupu, který se skládá právě z rajského protlaku, koření a dalších přísad, jako je ocet, voda nebo cukr (což se týká kečupu kupovaného). Kečup je hotovou omáčkou, která se hodí k pokrmům, zatímco protlak je vhodný k samotné přípravě pokrmů, od polévek a omáček, až po podklad pizzy.
Věděli jste správnou odpověď? Pokud ne, vůbec nevadí, nyní už znáte rozdíl a i když se průmyslově vyráběný kečup vyrábí z protlaku, kečup domácí je přímo z rajčat a další zeleniny - pokud se rozhodnete si ho uvařit, jiný už u vás nebude mít šanci:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky