Jaký je rozdíl mezi kurkumou a kari? Oba druhy koření dají pokrmům krásnou barvu
Kari i kurkuma naše pokrmy krásně a jemně obarví. V obou případech se jedná o indické koření, ale jaký je mezi nimi rozdíl a jak je při vaření používat? Kurkuma je méně výrazná, proto použití může být široké. Kari je příjemně pikantní a stejně pikantní chuť pak získají zvolené pokrmy.
Čím se liší kurkuma od kari
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Využití kurkumy
Kurkuma se používá k obarvení různých pokrmů (např. polévek, salátů, luštěninových a masových jídel, pomazánek, pečiva, moučníků a nápojů), její chuť není příliš výrazná. Kurkuma, jejíž hlavní účinnou látkou je kurkumin, poslouží i v kosmetice nebo jako přírodní barvivo. Použití kurkumy je široké a její pozitivní účinky pro zdraví jsou velmi ceněné.
Využití kari
Tato směs koření se používá na dochucování pokrmů hlavně v indické kuchyni. Hodí se k různým omáčkám a polévkám, do zeleninových jídel, k rýži, luštěninám, bulguru a do masových pokrmů. Kari svou barvou i chutí velmi dobře doplňuje dýňové nebo mrkvové polévky a jídla z červené čočky. Pod názvem kari známe také atraktivní jídla z indické kuchyně.
Kuřecí maso na kari
Podle následujícího receptu připravíme nudličky z kuřecího masa, které restujeme na oleji a přidáme k nim koření kari a zeleninu. Nudličky podáváme s rýží, kterou při vaření ochutíme také trochou kari. Výsledná chuť pokrmu je velmi dobrá.
Komentáře