Jaký je rozdíl mezi svařákem, punčem a grogem: Jak se tyto nápoje od sebe liší
Zahřívací nápoje musí být horké a zároveň obsahují ještě zahřívací složky, proto nenechají rozhodně nikoho chladným. Kromě alkoholu je takovou složkou především koření - hřebíček, skořice, zázvor a chilli, ale i med nebo citrónová šťáva.
Všechny horké nápoje s alkoholem mají společnou vlastnost - zahřejí tělo i duši, pokud se používají s mírou. Proto jsou oblíbenou součástí zimního pohoštění pro přátele i pro rodinu. V nealkoholové verzi nadchnou také děti.
Rozdíl mezi svařákem, punčem a grogem
Všechny tři nápoje se připravují horké a slouží pro zahřátí v chladných večerech:
- Svařené červené víno obsahuje kromě alkoholu jen cukr, citrónovou šťávu a koření - hřebíček, skořici a badyán. Někdy se ředí trochou vody.
- Ovocný punč je nápoj z červeného vína, ovocné šťávy a koření. Šťáva může být z jakéhokoli chuťově výrazného ovoce. Podle sladkosti šťávy punč dosladíme.
- Rumový grog připravíme z oslazené vody s citrónem nebo z čaje, do kterých po svaření nalijeme rum nebo i jiný tvrdý alkohol, v množství podle chuti.
Představte si, jak sedíte v křesle pod dekou a pozorujete vločky sněhu za oknem. V našem videu se můžete podívat na jeden z receptů na vánoční punč, který vás během takového chladného večera zahřeje:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí vánoční punč uvaříte snadno z běžně dostupných surovin. Výborná je i nealkoholická varianta
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Pestré využití citrónů v kuchyni. Od polevy až po citrónovou šťávu
Komentáře