Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční pečené cukroví známe suché, obalené v cukru nebo polité polevou, plněné marmeládou, nádivkami či krémy. Krém dodá křehkým kouskům vláčnost, jemnost a báječnou chuť, které jen málokdo odolá.

Krémem plníme cukroví až poslední týden před Vánoci. Týden stačí k jeho rozležení, natáhnutí vlhkosti a zvláčnění. Skladujeme ho v chladnu a v uzavřených krabicích. Ne všechny krémy se k plnění cukroví hodí - poradíme vám s výběrem.

Jaký krém použít do vánočního cukroví

Máme tři možnosti, té poslední se však vyhneme:

  • Volíme převážně krémy, které obsahují máslo. Máslový krém je trvanlivý a chutný ještě i na Silvestra. Jelikož máslo žlukne, musíme cukroví uchovávat v chladu. Odměnou nám bude nejchutnější cukroví ze všech.
  • Krémům s pudinkem nebo moučnou kaší se raději vyhneme, kazí se rychleji i přesto, že se šlehají s máslem. Dáme mu přednost v případě, že jím plníme cukroví pro rychlou, nejlépe okamžitou spotřebu - například košíčky.
  • Tvarohové a smetanové krémy nejsou pro plnění cukroví vhodné - mají krátkou dobu spotřeby a cukroví velmi rychle rozmáčí. Použijeme je spíše pro plnění zákusků na slavnostní události nebo k odpolední kávě.

Máslové krémy můžeme ochutit mnoha dochucovadly - ořechy, mandlemi, kokosem, vanilkou, kakaem, kávou, čokoládou, rumem, vaječným koňakem nebo koupeným aromatem.

V našem videu uvidíte, jak si připravit báječný máslový krém na cukroví, který obsahuje vejce, ale po tepelné úpravě má krém dlouhou trvanlivost:

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky