Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený sýr neboli smažák je doslova nestárnoucí klasikou české kuchyně, kterou si čas od času s chutí dopřeje snad každý. Toto levné, rychlé a bezmasé jídlo chutná fantasticky. Smažený sýr podáváme s vařenými bramborami a domácí tatarkou.

V jednoduchosti je krása a u smažáku to platí stejně tak, protože je to "jen" kus sýra obalený v trojobalu a usmažený dozlatova, přitom taková pochoutka. S přípravou smaženého sýru však můžou být potíže - zejména s vytékajícím sýrem při smažení a s následným připalováním. Jeho výběr proto nepodceňujeme

Jaký sýr se hodí na smažení

Čím lepší sýr, tím chutnější výsledný pokrm bude. Důležité je zvolit správný druh sýru a také jeho tloušťku. Doporučujeme ukrojit přibližně 1 cm silný plátek.

Klasiku v podobě smaženého sýru si jednoduše můžete připravit podle našeho podrobného videonávodu. Dobrou chuť. 

Komentáře

Další tipy a triky