Jaký sýr se hodí na smažení? Takový, který se po zakrojení dokonale rozteče
Smažený sýr neboli smažák je doslova nestárnoucí klasikou české kuchyně, kterou si čas od času s chutí dopřeje snad každý. Toto levné, rychlé a bezmasé jídlo chutná fantasticky. Smažený sýr podáváme s vařenými bramborami a domácí tatarkou.
V jednoduchosti je krása a u smažáku to platí stejně tak, protože je to "jen" kus sýra obalený v trojobalu a usmažený dozlatova, přitom taková pochoutka. S přípravou smaženého sýru však můžou být potíže - zejména s vytékajícím sýrem při smažení a s následným připalováním. Jeho výběr proto nepodceňujeme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaký sýr se hodí na smažení
Čím lepší sýr, tím chutnější výsledný pokrm bude. Důležité je zvolit správný druh sýru a také jeho tloušťku. Doporučujeme ukrojit přibližně 1 cm silný plátek.
- Volíme tučnější sýry, které obsahují minimálně 30 % tuku (ideálně 35 % a více). Patří zde polotvrdé sýry jako eidam, gouda, čedar a ementál. Po zakrojení se krásně roztékají a při správném obalení těchto sýrů nehrozí jejich vytečení.
- Výborný je také smažený hermelín, který vytéká po zakrojení ještě více.
- Delikatesou jsou výraznější smažené tvarůžky, které vyžadují důkladné obalení v trojobalu, aby se nám nepřipálily.
Klasiku v podobě smaženého sýru si jednoduše můžete připravit podle našeho podrobného videonávodu. Dobrou chuť.
Komentáře