Jak využít játra v kuchyni? Inspirujte se výběrem pochoutek připravených z jater
Játra patří mezi oblíbené pochoutky mnohých z nás, především pro jejich nezaměnitelnou chuť a strukturu. Jatýrka by neměla v našem jídelníčku chybět hlavně pro obsah vitamínů a minerálů. Navíc mají široké využití v kuchyni.
K přípravě chutných pokrmů využíváme nejčastěji játra kuřecí, která se hodí do omáček a do polévkových knedlíčků. Vepřová játra naopak chutnají fantasticky na roštu a dušená. Naprostou lahůdkou jsou ovšem játra kachní a husí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Játra ve studené kuchyni
Oblíbené pokrmy s játry
Dušené pokrmy s játry
Vepřová játra si skvěle notují zejména s červeným vínem v základu, jejich chuť navíc dokáže pozvednout slanina, plátky jablíček či švestek. Báječně chutnají játra také podušená na kořenové zelenině, s majoránkou či rozmarýnem.
Chuťovky s játry
Nebojte se s játry připravit lehké chuťovky k pivu pro vaši rodinu či přátele. Netradiční chuťovkou jsou restovaná jatýrka podávaná na topince s volským okem, podobně skvěle chutnají také ve slaninovém kabátku s jablky.
Komentáře