Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jedlými dárky dáváte kromě něčeho dobrého i váš čas. Inspirujte se originálními recepty
Zdroj: Toprecepty.cz

Darovat vlastnoručně vyrobený jedlý dárek je skvělý nápad. Darujete jím kromě dobroty i čas, který výrobou strávíte, a to má v dnešní době možná větší význam než nějaká kupovaná cetka. Když je navíc vložíte do pěkné nové nádobky (keramický hrneček, sklenice, hezká dřevěná krabička, ošatka apod.), přidáváte tím něco navíc.

Vlastnoručně vyrobené dárky jsou výjimečné

Doporučujeme darovat výrobky trvanlivější jako jsou sušenky, zavařeniny, likéry atd. Mělo by to být něco výjimečného, co nelze běžně koupit. Na některé možnosti, které můžeme doporučit, se můžete podívat a rozvážit, na které z nich si troufnete a kterými obdarovaného potěšíte:

Sušenky sladké i slané

Trvanlivé máslové sušenky jsou vděčným dárkem, který v plechové krabičce vydrží opravdu dlouho. Ten, kdo není na sladké, vezme zavděk sýrovými nebo jinými sušenkami jako pikantní chuťovkou. Zabalené do hezké krabičky jistě udělají radost.

Sušenky jsou sladký pečený zákusek kulatého plochého tvaru. Pokud vás občas honí mlsná nebo máte rádi sladké snídaně, jsou pro vás skvělým řešením. Využití najdou také jako součást jiných dezertů.… Podívejte se na všechny sušenky.

Jiná vánočka nebo štola

Můžete darovat celou vánočku či štolu převázanou mašlí anebo jako zajímavost upéct pro zahrádkáře vánočkové nebo štolové těsto v nových květináčích, které využijí i po konzumaci vaší dobroty. Hliněné květináče ne většího objemu než 3/4 litru namočte do vody na 1-2 hodiny, aby nasákly. Pak je vyložte papírem na pečení, vložte připravené těsto, nechte případně dokynout, potřete vejcem a ozdobte mandlemi. Postavte na plech a pečte v troubě vyhřáté na 170-180 °C do zčervenání. Propečenost zjistíte klasicky špejlí. Vychladlé pocukrujte a zabalte do celofánu, aby na tu krásu bylo vidět.

Cukroví a perníčky

Drobné hezké cukroví potěší ty, co sami neumí nebo nemohou péct. Šikovné perníkářky zase udělají radost krásně malovanými svícny, perníčky v perníkové krabičce nebo perníkovou chaloupkou.

Sladké pečivo tmavě hnědé barvy, jehož původní receptura se skládala z medu, mouky a pepře. Právě pepř dal vzniknout slovu perník, původně peprník. V dnešní době je typická směs skořice, hřebíčku,… Podívejte se na všechny perníčky.

Bonbóny a pralinky

Bonbóny a pralinky doma s láskou dělané jsou stejně nejlepší. Dnes není problém koupit formičky a čokoládové pecky v e-shopech a můžete začít tvořit. Náplně mohou být ovocné i čokoládové podle preferencí obdarovaného.

Čokoláda je dozajista jednou z nejznámějších a nejpopulárnějších sladkostí na celém světě, ať už si chcete zamlsat nebo třeba máte špatný den a chcete si zlepšit náladu. Patří mezi přírodní léky, v… Podívejte se na všechny domácí čokoláda.

Paštiky v keramice

Milovníkům masa přijdou vhod různé paštiky nebo nákypy, které v keramice ozdobené bylinkami a brusinkami nebo jinými plody udělají velkou radost, a přitom nejsou moc složité ani náročné na ingredience,

Paštiky, alias masové pomazánky, se nejčastěji připravují z tučnějšího masa nebo vnitřností. Klasickým paštikám dodá nejlepší chuť směs koření v podobě pepře, hřebíčku, tymiánu, bobkového listu a… Podívejte se na všechny paštiky.

Zavařeniny a medy

Vaše speciální zavařeniny, kterými se můžete pochlubit, ozdobte hezkým víčkem nebo mašličkou a můžete nadělovat. Také pečené čaje z ovoce s kořením v hezké sklenici potěší oko i žaludek.

S přicházejícím jarem a kvetoucími loukami nastává správný čas pro výrobu domácích medů. Nejznámějšími, které si snadno můžete vytvořit v pohodlí domova, jsou beze sporu bezinkové a pampeliškové.… Podívejte se na všechny sirupy a medy.

Pro většinu lidí jsou džem a marmeláda synonyma, ovšem není tomu tak. Džem má řidší konzistenci, obsahuje kousky ovoce a měl by obsahovat minimálně 35% ovoce. Marmeláda je tužší, základem je ovocný… Podívejte se na všechny džemy, marmelády a povidla.

Chléb a pečivo

Krásně vypečený a voňavý bochník chleba nebo hezky pletené housky můžete darovat i se speciálním sáčkem na uchování pečiva. Radost uděláte i nazdobeným slaným koláčem zabaleným do celofánu.

Slané pečení můžeme rozlišit nejen podle použitého druhu těsta, ale také podle způsobu naplnění, například rolády, štrúdly nebo slané koláče. Opomenout nelze ani langoše, které se ovšem pečou samotné… Podívejte se na všechny slané koláče.

Láhev něčeho dobrého

Pokud vyrábíte vlastní víno nebo ovocné pálenky, likéry či sirupy, máte skvělou možnost je také darovat v hezké a zajímavé láhvi. Obdarovaný je určitě ocení.

Ne nadarmo se říká, že vlastnoručně vyrobené dárky potěší nejvíc, zvláště když je v nich navíc kapka alkoholu. Zkuste své blízké překvapit lahví domácího likéru, který zahřeje u srdce, pohladí na… Podívejte se na všechny likéry a vína.

Možností je mnoho

Kromě toho vaši blízcí jistě uvítají vaše vlastnoručně usušené ovoce, ořechy v karamelu, vlastní bylinkovou sůl apod. Stačí je hezky zabalit. Také nakládané sýry proložené barevnou zeleninou, kořením a bylinkami udělají parádu i radost z dobroty.

Jsme si jisti, že nápady na jedlé dárky využijete celoročně.

Nakládané sýry patří oblíbenou pochoutku a často slouží jako jedlý dárek. Vhodné jsou skoro všechny sýry s pevnější strukturou. Pokud by byly moc měkké, mohou se v nálevu začít rozpadat. Nejčastěji… Podívejte se na všechny nakládané sýry.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky