Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Začátečníky, kteří by si chtěli upéct vlastní chléb, může odradit, že se jim recepty na chléb zdají příliš složité, časově náročné nebo komplikované. Nemusí být. Jednoduchý chléb kypřený sodou podle irského receptu určitě zvládnou.

Mnoho snadných receptů na klasický chléb je hrníčkových, jednoduché dávkování surovin je velké plus. V naší databázi máme i recepty na nehnětený chléb, který nedá téměř žádnou práci, je ale časově náročnější. Kdo má obavy z kynutého těsta, může upéct irský chléb kypřený jedlou sodou. Jeho výhodou je rychlá a jednoduchá příprava. 

Jak upéct jednoduchý chléb

Chléb kypřený sodou patří k těm s tmavší střídou, používáme na něj totiž celozrnnou mouku (špaldovou).

Potřebujeme 570 g mouky, 400 ml podmáslí nebo kefíru, 1 vrchovatou lžičku soli a 1 lžičku jedlé sody.

Zájemci o recept na jednoduchý nehnětený chléb mohou postupovat podle našeho videoreceptu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář