Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Připravte si s námi dokonalé pohoštění na rodinnou oslavu nebo pro partu kamarádů. Jednohubky z listového těsta jsou velmi nápadité a originální, snadné na přípravu, a výsledek vypadá božsky. Naplnit je můžete vaší oblíbenou pomazánkou a dozdobit podle inspirace.

Jednohubky, pro některé také kanapky - z francouzského slova canapés, jsou malé "chuťovky" tak akorát na jedno sousto do úst. Servírují se při různých akcích, oslavách nebo jako předkrm před hlavním chodem. Variant na jejich přípravu je spousta. Máme pro vás skvělou inspiraci na dokonalé jednohubky z listového těsta, které jsou rychle hotové a výsledek lahodí oku

Příprava jednohubek z listového těsta

Na přípravu těchto jednohubek budete potřebovat plát listového těsta, vejce na potření a oblíbenou pomazánku.

  1. Jeden plát listového těsta vyválejte a vykrojte z něj kolečka.
  2. Do poloviny koleček vykrojte vnitřní kolečko.
  3. Plná kolečka přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Vejce rozklepněte a rozšlehejte.
  5. Celá kolečka potřete vajíčkem.
  6. Kolečka s otvorem položte na plná kolečka a lehce přitiskněte.
  7. Povrch potřete vajíčkem, posypte bílým/černým sezamem, kmínem nebo mákem.
  8. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut. 
  9. Nechte vychladnout a naplňte oblíbenou pomazánkou.

Připravovali jste už jednohubky ve sladké verzi? A co takhle je naplnit krémovou a zároveň svěží pomazánkou lemon curd? Inspiraci se meze nekladou. 

Jak se vám jednohubky povedly? Budeme rádi, když nám napíšete.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky