Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak zpracovat jelení maso. Na co se nejvíce hodí jednotlivé části
Zdroj: Pixabay

Jelení maso je specifické svou chutí a vůní. Podobně jako hovězí má červenohnědou barvu a díky nízkému obsahu tuku ho řadíme mezi dietní masa. Navíc je i dobře stravitelné. V následujícím článku se na toto královské jídlo podíváme více zblízka.

Nejkvalitnější maso pochází ze zvířete starého 2–3 roky. Vyvarujte se zvířete, které je právě v říji. U jelena je to od září do začátku října. Maso samců je totiž ovlivněno hormony a to se projeví na jeho chuti. Pokud už aromatické maso budete mít, je třeba ho speciálně upravit.

Jednotlivé druhy masa a jejich využití

U jeleního masa, stejně jako u jakékoliv jiné zvěřiny, platí, že je dobré nechat ho v lednici odležet. A to klidně 5–7 dní. Maso povolí a bude měkčí.

Je škoda, že se zvěřině spousta lidí vyhýbá. Možná kvůli negativní zkušenosti se zapáchajícím masem. Přitom má toto maso mnoho nutričních benefitů. Zkuste si uvařit třeba jelení guláš a posuďte sami.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky