Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí zmrzliny v horku osvěží. Můžeme připravit poctivé smetanové zmrzliny, vodové ovocné dřeně nebo také velmi oblíbené jogurtové zmrzliny. Mají výhodu rychlé přípravy a v neposlední řadě je ozvláštní příjemná chuťová složka mléčně kysaného výrobku.

Jogurtové zmrzliny jsou lahodně nakyslé, což je v létě velmi osvěžující. S vlastnoručně vypěstovaným ovocem a s domácím jogurtem připravíme vysoce hodnotné mlsání nejen pro děti. Rád si na takové zmrzlině pochutná i mnohý dospělý.

Jak na jogurtovou zmrzlinu

Je to snadné i pro začátečníky.

  • Připravíme domácí ovocný protlak podle článku.  Pokud nechceme ovocnou zmrzlinu, přidáme k jogurtu jiné ochucení (kakao, čokoládu, vanilku apod.).
  • Vychlazený jogurt promícháme s protlakem a dosladíme podle chuti.
  • Nalijeme do výrobníku zmrzliny, do nanukových tvořítek, kelímků nebo do nádobky, a zmrazíme. Jak připravit zmrzlinu bez zmrzlinovače vám vysvětlí náš článek.
Jak připravit jogurtovou zmrzlinu se smetanou, to můžete nastudovat podle našeho videoreceptu:

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky