Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Příprava jogurtových hromádek je snadná a rychlá, přitom vypadají velmi efektně a nejsou příliš sladké, takže poslouží i jako výborné letní osvěžení. K jejich výrobě použijte kterékoli ovoce, nebo klidně více druhů, aby byla každá jogurtová hromádka jedinečná.

Jogurtové hromádky by se také daly nazvat ovocné mlsání v čokoládě. Doporučujeme čokoládu bílou, ale může být i mléčná nebo hořká, pokud jinou nemáte. Stejně tak můžete zvolit kterékoli ovoce.

Jak připravit jogurtové hromádky

Potřebovat budete jen tři ingredience – bílý jogurt, ovoce dle vlastního výběru a čokoládu.

  1. Jogurt přemístěte do misky a přidejte k němu omyté kousky ovoce. Ty v jogurtu obalte ze všech stran.
  2. Lžičkou vyndejte pár kousků ovoce v jogurtu a hromádku přendejte na pečicí papír.
  3. Ovocné hromádky dejte na několik hodin do mrazáku.
  4. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a namáčejte v ní zmrzlé hromádky.
  5. Hotové jogurtové hromádky nechte vychladit v ledničce.

Přejeme dobrou chuť všem milovníkům sladkého.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky