Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kalendář vánočního pečení: Na co se zaměřit ve třetím adventním týdnu? Ještě pečeme cukroví a zdobíme polevami
Zdroj: Top recepty

Pečení již máme z velké části hotové. Péct můžeme cukroví, které už nepotřebuje delší čas k rozležení. Zdobíme trvanlivými krémy a polevami. Je čas upéct tvarohovou štolu, po upečení ji zabalíme a uložíme, aby získala vláčnost.

Pokračujeme v činnostech z minulého týdne - můžeme promazávat linecké cukroví marmeládou, péct bílkové pečivo (kokosky, pusinky) a marokánky.  A pokud s pečením začínáme teprve nyní, vybíráme cukroví, kterému stačí na změknutí krátký čas

1

Zdobení upečeného cukroví

Touto dobou již obvykle máme základní cukroví napečeno a čeká nás to nejpříjemnější - závěrečné zdobení. Ke zdobení používáme postupy a suroviny, o kterých víme, že jsou ve výsledku trvanlivé. Zatím raději nespěcháme s nepečeným cukrovím, protože má kratší trvanlivost. I tak máme stále co dělat.

2

Trvanlivé krémy do cukroví

Pokud se již pustíme do máslových krémů na slepování cukroví, vybíráme pouze takové, které neobsahují pudink a vejce, a máme u nich jistotu, že vydrží dostatečně dlouho. Trvanlivější jsou i krémy z kondenzovaného mléka a s moučnou kaší

3

Čokoládová poleva

Zdobíme cukroví čokoládovými polevami - buď do nich cukroví namáčíme, nebo je např. ozdobně "pocákáme". Pokud čokoládu ještě dozdobujeme (např. rozpůlenými ořechy či mandlemi), musíme to stihnout dříve, než poleva začne tuhnout. Náš další článek poradí, jak jednoduše rozpustit čokoládu.

4

Jak ozdobit cukroví

Ke zdobení lze použít různé dekorace podle vlastní fantazie. Zdobíme např. polovinou vlašského ořechu nebo oloupané mandle, barevným zdobením, lentilkami, vhodným sypáním (např. kokosem nebo nastrouhanou tyčinkou Margot). S ozdobeným cukrovím již zacházíme opatrně, abychom povrch nepoškodili.

5

Tvarohová štola

Klasická štola z kynutého těsta se peče dříve, aby měla dostatek času na rozležení. Do tvarohové se pustíme až v tomto týdnu. Po upečení ji zabalíme a uložíme do chladna.

6

Cukroví na poslední chvíli

Některé druhy cukroví pečeme velmi brzy, perníčky a zázvorky se mohou péct už v druhé polovině listopadu. Pokud nám to ale nevyšlo, nebo ještě potřebujeme doplnit zásoby, využijeme recepty na cukroví, které je brzy měkké a uležení nepotřebuje. Můžeme vyzkoušet některé z těchto druhů:

Jak upéct perníčky hned k jídlu

Následující video předvede, jak upéct výborné perníčky, které nepotřebují delší čas na změknutí. Se zdobením perníčků nám rády pomohou i děti.

V našem receptáři je připraveno ještě mnoho vánoční inspirace. Ve čtvrtém adventním týdnu nás již čeká nepečené cukroví, připravíme různé náplně s kratší trvanlivostí, a pustíme se do závěrečného zdobení. Mnozí z nás si určitě nenechají ujít ani pečení vánočky

 

 

 

 

 

 

 

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky