Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak udělat výborné kapustové karbanátky? Připravíme je z čerstvé kapusty, která je k dispozici i v chladném období
Zdroj: Top recepty

Kapusta nebo také kél či kel je košťálová zelenina, která může najít v naší kuchyni široké uplatnění. Připravit z ní lze chutné karbanátky, polévky nebo ji zapékat a dusit.

Kapusta je odolná proti mírným mrazíkům a dokonce vydrží na záhonech přes zimu. Díky tomu ji máme celoročně k dispozici čerstvou, i když je ostatní zelenina už dávno sklizená.

Příprava kapustových karbanátků

Smícháme všechny ingredience:
  • uvařenou pomletou nebo najemno nasekanou kapustu
  • mleté maso
  • nakrájenou anglickou slaninu
  • vejce
  • najemno nakrájenou cibuli
  • strouhanku
  • česnek
  • provensálské koření
  • sůl, pepř

V některých receptech není maso použité, ale najdeme v nich pro změnu sýr typu Eidam. Ke kapustě se také hodí majoránka, oregano nebo petrželka. Vše pečlivě propracujeme a tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Hotové karbanátky smažíme na pánvi nebo pečeme v troubě

Podáváme nejlépe ještě teplé s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami, pokrm ozdobíme nakrájenými čerstvými bylinkami. Názorný postup přípravy kapustových karbanátků uvidíte v následujícím videu:

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky