Jak uvařit karlovarský knedlík? Připravte si s námi ideální přílohu ke krémovým omáčkám
Karlovarské knedlíky jsou jemnou a nadýchanou přílohou, která skvěle doplní omáčky i pečené maso. Tento recept vás provede jednoduchým postupem, díky kterému si zvládnete připravit knedlíky ideální pro slavnostní vaření.
Karlovarské knedlíky jsou symbolem české kulinářské tradice. Jejich charakteristická struktura, chuť a snadná příprava z nich činí ideální přílohu k pečeným masům, omáčkám či slavnostním jídlům. Tento recept se soustředí na klasický postup, který se předává z generace na generaci, a přináší všechny tipy, jak dosáhnout dokonalého výsledku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit karlovarský knedlík
Do knedlíků použijte starší pečivo, které se dobře krájí a v těstě neztratí svůj tvar. Nejlepší jsou rohlíky nebo housky, toustový chléb není ideální, protože se má tendenci rozmáčet.
- Nejprve si pokrájejte pečivo na kostičky a nechte ho na vzduchu klidně i pár hodin oschnout. Potřeba bude 6–7 rohlíků či housek.
- Žloutky ze 4 vajec smíchejte s 210 ml mléka a směs nalijte na nakrájené rohlíky.
- K bílkům přidejte špetku soli a ušlehejte pevný sníh.
- K namočeným rohlíkům přidejte 2 lžíce oleje, 50 g polohrubé mouky, 50 g dětské krupičky, sůl a nadrobno pokrájenou petrželku. Zpracujte v těsto.
- Nakonec přidejte sníh z bílků, který opatrně rukama zapracujte do těsta.
- Těsto zabalte do potravinářské fólie, kterou na konci zajistěte proti rozmotání zakroucením nebo provázkem.
- Vařte 10 minut z každé strany a ihned po uvaření knedlík rozbalte a po chvíli potřete olejem, aby neokoral.
S karlovarskými knedlíky z tohoto receptu budete mít vždy jistotu, že potěšíte nejen svou rodinu, ale i hosty při slavnostních příležitostech. Kombinace jemné chuti, jednoduchého postupu a osvědčených surovin dává záruku, že se tento pokrm stane oblíbenou součástí vašeho jídelníčku.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Klasický rohlík lze doma upéct do 2 korun včetně energií. Tomu domácímu, voňavému a křupavému se nic nevyrovná
Už jste ochutnali karlovarský knedlík? S námi ho zvládne i začátečník. Budete potřebovat rohlíky, sníh z bílků a petrželovou nať
Jaká mouka se používá na co? Poradíme vám, kam kterou mouku nejlépe použít
Komentáře