Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fenomén poslední doby, dubajská čokoláda, se neobejde bez speciálních nudlí z mouky a vody, které se už od nepaměti používají při přípravě arabských pochoutek. Čokoládě dávají jedinečnou chuť a křupavost.

Kataifi neboli kadayif nudle připomínají filo těsto, které se skládá z tenoučkých vrstev. Kataifi se však připravuje z tvárné hmoty z pšeničné mouky, vody a oleje, která se vytlačuje přes lis - vzniknou tenké nudličky, které se nechají zaschnout.

Kataifi nebo kadayif těsto

Kataifi se čte nosově a proto se dá vyslovit jako kadayif:

  • V podstatě jde o jedno a to samé těsto, které se používá v řecké, turecké, chorvatské a jiné středomořské a blízkovýchodní kuchyni do exotických sladkostí plných cukru, medu a ořechů, ale také do pistáciové náplně oblíbené dubajské čokolády.
  • Abychom dosáhli vysoké křehkosti a křupavosti kataifi, musíme nudličky předem orestovat na pánvi a nechat vychladnout. Pokud neseženeme nudle, pouze kataifi těsto, pokrájíme ho před opečením na tenoučké vlasy.
Víte, že si slavnou čokoládu můžete vyrobit i doma? Naše video vám poradí:

 

Komentáře

Další tipy a triky