Kde nechat kynout těsto? I na maličkostech záleží
Kynuté těsto není tak složité na přípravu, jak se někdy zdá začínajícím hospodyňkám. Kromě správného postupu při jeho míchání a zpracování, je také důležité, aby mohlo kynout ve správném prostředí. V dobrých podmínkách pěkně nakyne a můžeme se brzy pustit do pečení.
Pro správné kynutí je potřeba dostatečně teplé a přiměřeně vlhké prostředí. Mísu s těstem dáme obvykle na stůl v místnosti s pokojovou teplotou a přikryjeme ji utěrkou, aby povrch neosychal. Pokud máme doma chladno, kynutí probíhá pomalu a v tom případě procesu trochu pomůžeme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kde nechat kynout těsto
Mísu s těstem umístíme na místo, kde je příjemné teplo. Možností je více.
- Pokud máte doma kamna, ve kterých topíte, dejte mísu poblíž. Postavte ji na židli nebo na stůl, kynutí bude probíhat velmi rychle.
- Stejně tak pomůže, když dáte těsto poblíž radiátoru nebo pokud v kuchyni vaříte, dejte těsto poblíž tepelného zdroje. Samozřejmě nejde o to vystavit těsto příliš vysoké teplotě, ideální a dostatečná pro rychlejší kynutí je teplota 25–30 °C.
- I přirozené teplo kynutí urychlí - můžete nechat těsto kynout třeba na osluněném parapetu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Kde skladovat zeleninu? Máme více možností, jak ji uložit, aby vydržela co nejdéle
Brokolicové gnocchi si zamilujete: Příprava je snadná, chuť luxusní, s malým trikem je navíc budete mít jako z restaurace
Komentáře