Kdy a jak vyndat háky z pekárny, aby v chlebu nezůstaly díry? Videonávod poradí
Aby byly krajíčky pečiva z pekárny úhledné a bez díry po vytažených hácích, je nutné je z těsta včas vyndat. Poradíme, ve které části programu můžeme hnětací háky z těsta vytáhnout a jak to nejlépe udělat.
Domácí pekárna sama uhněte, vykyne i upeče chutný chléb. Pokud máme z hotového pečiva nakrájet úhledné krajíčky bez dír po vytažených hácích, je třeba je z těsta v pekárně vyndat ještě před tím, než začne závěrečná fáze programu, pečení.
Kdy a jak vyndat hnětací háky z pekárny
Programy různých typů pekáren se maličko liší, ale vždy pomůže návod na pekárnu a náš postup, jak hnětače vyjmout. Musíte znát průběh základního programu vaší pekárny, jeho fáze. Pokud nevíte, tady poradí návod k pekárně.
- Kdy hnětače vyjmeme? Háky vytáhneme před třetím, závěrečným kynutím, po kterém už následuje jen pečení.
- Jak hnětače vyndáme? Pekárnu nevypínáme, jen ji otevřeme a háky z těsta vyjmeme namoučenými prsty.
- Háky se dají dobře vytáhnout i prsty namočenými ve vodě nebo troše oleje.
- Pokud se hnětače vyjmout nedaří, pomůžeme si jejich nadzvednutím vidličkou. Pozor, ať přitom dno formy pekárny nepoškrábete.
- Poté těsto urovnáme, pekárnu zavřeme a necháme ji celý program dokončit.
Výroba vlastního domácího chleba se stala hitem na začátku roku 2020 během koronavirové pandemie. Do té doby se jednalo spíše o koníček snaživých hospodyněk; ono totiž upéct dobrý kváskový chleba…
Nebo pekárnu necháte jen zadělat a vykynout těsto, které pak upečete v troubě.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos na páře se smetanovou omáčkou a přílohou ve varném mixéru
Přidáno před 6 hodinami
Grilované ovoce s medem
Přidáno před 7 hodinami
Čirokový koláč s ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Bulgur s pečenou dýní, cuketou a žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Vajíčková lahůdková pomazánka se sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Chowder s treskou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na ty nejlepší bramboráky: Aby byly krásně křupavé, volíme správný druh mouky a brambory i správně nastrouháme
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Krkovička pečená ve šlehačce s nivovou peřinkou: Šťavnatému a dokonale měkkému masíčku dodají olivy středomořský šmrnc
Komentáře