Kdy dát česnek do česnečky? Dobré načasování je základem výtečné chuti této polévky
Česnečka je velmi jednoduchá a levná polévka, kterou připravíme jen z několika surovin. Možná ji znáte pod názvem "oukrop", každopádně je jí přisuzována moc napravit podrážděný žaludek z přemíry jídla i ulevit při nachlazení.
Česnečku zvládneme uvařit během chvilky a vzápětí můžeme servírovat talíře s voňavou horkou polévkou. Potřebujeme na ni hlavně brambory a česnek, výborné jsou i krutonky z osmahnutých kosteček pečiva. Na doplnění polévky se hodí vejce, pepř, kmín a majoránka, někdy se přidává strouhaný sýr.
Kdy dát česnek do česnečky
Doporučujeme česnek přidávat dvakrát:
- Česnek přidaný hned na začátku: Nejprve osmahneme na malém množství tuku nakrájenou cibuli a po chvilce k ní přidáme utřený česnek, se kterým není potřeba šetřit. Při zahřívání na tuku se česnek velmi příjemně rozvoní. Po chvíli přelijeme horkou vodou a polévku dále vaříme.
- Česnek přidaný na konci: Do polévky se výborně hodí nakrájené a uvařené brambory, také lze přidat v hrnku jednoduše vidličkou rozmíchané vajíčko. K dochucení použijeme sůl, kmín, majoránku. Kdo chce, přidá i mletý pepř. Máte už polévku hotovou? Pokud ano, tak nastává vhodná chvíle pro další dávku česneku. Připravíme si několik utřených nebo rozmačkaných stroužků česneku a jakmile je polévka hotová, česnek přidáme a polévku hned odstavíme.
Takto dvakrát česnekem ochucená polévka chutná výborně. Na závěr pro vás ještě máme recept s videem, můžete se nechat inspirovat:
Komentáře