Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnečka je velmi jednoduchá a levná polévka, kterou připravíme jen z několika surovin. Možná ji znáte pod názvem "oukrop", každopádně je jí přisuzována moc napravit podrážděný žaludek z přemíry jídla i ulevit při nachlazení.

Česnečku zvládneme uvařit během chvilky a vzápětí můžeme servírovat talíře s voňavou horkou polévkou. Potřebujeme na ni hlavně brambory a česnek, výborné jsou i krutonky z osmahnutých kosteček pečiva. Na doplnění polévky se hodí vejce, pepř, kmín a majoránka, někdy se přidává strouhaný sýr.   

Kdy dát česnek do česnečky

Doporučujeme česnek přidávat dvakrát:

  1. Česnek přidaný hned na začátku: Nejprve osmahneme na malém množství tuku nakrájenou cibuli a po chvilce k ní přidáme utřený česnek, se kterým není potřeba šetřit. Při zahřívání na tuku se česnek velmi příjemně rozvoní. Po chvíli přelijeme horkou vodou a polévku dále vaříme.
  2. Česnek přidaný na konci: Do polévky se výborně hodí nakrájené a uvařené brambory, také lze přidat v hrnku jednoduše vidličkou rozmíchané vajíčko. K dochucení použijeme sůl, kmín, majoránku. Kdo chce, přidá i mletý pepř. Máte  už polévku hotovou? Pokud ano, tak nastává vhodná chvíle pro další dávku česneku. Připravíme si několik utřených nebo rozmačkaných stroužků česneku a jakmile je polévka hotová, česnek přidáme a polévku hned odstavíme.

Takto dvakrát česnekem ochucená polévka chutná výborně. Na závěr pro vás ještě máme recept s videem, můžete se nechat inspirovat:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky