Kdy dát česnek do česnečky? Dobré načasování je základem výtečné chuti této polévky
Česnečka je velmi jednoduchá a levná polévka, kterou připravíme jen z několika surovin. Možná ji znáte pod názvem "oukrop", každopádně je jí přisuzována moc napravit podrážděný žaludek z přemíry jídla i ulevit při nachlazení.
Kdy dát česnek do česnečky
Doporučujeme česnek přidávat dvakrát:
- Česnek přidaný hned na začátku: Nejprve osmahneme na malém množství tuku nakrájenou cibuli a po chvilce k ní přidáme utřený česnek, se kterým není potřeba šetřit. Při zahřívání na tuku se česnek velmi příjemně rozvoní. Po chvíli přelijeme horkou vodou a polévku dále vaříme.
- Česnek přidaný na konci: Do polévky se výborně hodí nakrájené a uvařené brambory, také lze přidat v hrnku jednoduše vidličkou rozmíchané vajíčko. K dochucení použijeme sůl, kmín, majoránku. Kdo chce, přidá i mletý pepř. Máte už polévku hotovou? Pokud ano, tak nastává vhodná chvíle pro další dávku česneku. Připravíme si několik utřených nebo rozmačkaných stroužků česneku a jakmile je polévka hotová, česnek přidáme a polévku hned odstavíme.
Takto dvakrát česnekem ochucená polévka chutná výborně. Na závěr pro vás ještě máme recept s videem, můžete se nechat inspirovat:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Česnek v naší kuchyni: Jak ho správně používat při vaření, abychom z něho měli co největší užitek
Komentáře