Kdy přidat ocet do omáčky? Správným načasováním předejdeme jejímu sražení
Spousta klasických českých omáček jako je třeba rajská, koprová nebo houbová, se bez dochucení octem jednoduše neobejdou. Tato přísada však může způsobit sražení, zvlášť pokud je v omáčce také smetana. Poradíme, jak tomu předejít.
Výborné omáčky jsou typické pro naši českou kuchyni. Do všech v závěrečném dochucování přidáváme ocet, který podtrhne výslednou chuť omáčky a zvýrazní použité suroviny. A jak docílit hladké omáčky bez sražení? Je to velmi jednoduché.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kdy přidat ocet do omáčky
Poradíme vám, kdy je to správné načasování:
- Ocet přidáváme pomalu a za stálého míchání do omáčky před použitím smetany nebo mléka.
- Ocet poté necháme chvíli přejít varem.
- Pokud již je v omáčce smetana a potřebujeme omáčku ještě dokyselit, ocet v malém kastrolku svaříme a přidáme do omáčky, pak již dále nevaříme.
Snadno zachráníte i překyselenou omáčku přidáním malého množství jedlé sody, smetany nebo cukru.
A jak uvařit rychlou a po kopru voňavou omáčku známou jako "koprovka" můžete zhlédnout v našem video-návodu níže.
Komentáře