Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kdy přidat ocet do omáčky? Správným načasováním předejdeme jejímu sražení
Zdroj: Toprecepty-mika59

Spousta klasických českých omáček jako je třeba rajská, koprová nebo houbová, se bez dochucení octem jednoduše neobejdou. Tato přísada však může způsobit sražení, zvlášť pokud je v omáčce také smetana. Poradíme, jak tomu předejít.

Výborné omáčky jsou typické pro naši českou kuchyni. Do všech v závěrečném dochucování přidáváme ocet, který podtrhne výslednou chuť omáčky a zvýrazní použité suroviny. A jak docílit hladké omáčky bez sražení? Je to velmi jednoduché.  

Kdy přidat ocet do omáčky

Poradíme vám, kdy je to správné načasování: 

  • Ocet přidáváme pomalu a za stálého míchání do omáčky před použitím smetany nebo mléka.
  • Ocet poté necháme chvíli přejít varem.
  • Pokud již je v omáčce smetana a potřebujeme omáčku ještě dokyselit, ocet v malém kastrolku svaříme a přidáme do omáčky, pak již dále nevaříme. 

Snadno zachráníte i překyselenou omáčku přidáním malého množství jedlé sody, smetany nebo cukru

A jak uvařit rychlou a po kopru voňavou omáčku známou jako "koprovka" můžete zhlédnout v našem video-návodu níže. 

Komentáře

Další tipy a triky