Kdy přidat ocet do omáčky? Načasování je důležité stejně jako jeho množství
Aby nebyla omáčka moc řídká nebo hustá, aby byla správně dochucená - to potrápí nejednoho začátečníka. V postupu receptu bývá lakonická věta "dochutíme octem" zdrojem začátečníkovy frustrace. Zkusíme poradit, jak se tohoto úkolu zhostit se ctí.
Ochucení omáčky nemůžeme brát na lehkou váhu. Mějme na paměti, že výrazná ochucovadla jako sůl, koření nebo ocet přidáváme vždy postupně, abychom to nepřehnali, protože se tento krok těžce napravuje, pokud je to vůbec možné. Rady našich babiček nám pomohou ke zdárnému výsledku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kdy přidat ocet do omáčky
V několika stručných bodech vám poradíme, jak snadno na to:
- Jemné omáčky nemusíme kyselit octem, stačí použít zakysanou smetanu namísto sladké.
- Ocet (pokud to v receptu není uvedeno) většinou přidáváme až v závěru vaření.
- Protože je klasický ocet poměrně agresivní a mohl by se v omáčce srazit, zacházíme s ním velmi obezřetně.
- Ocet nejdřív necháme přejít varem a teprve poté přidáme do omáčky. Předejdeme tím jejímu sražení.
- Omáčku pak už jen prohřejeme a podáváme s oblíbenou přílohou.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak přidat zakysanou smetanu do omáčky či polévky, aby se nesrazila. Vyzkoušejte malý trik našich babiček
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Jak připravit bylinkový ocet. Postup je snadný, aromatické octy se hodí k dochucování jídel a salátů
Komentáře