Kdy přidat ocet do omáčky? Načasování je důležité stejně jako jeho množství
Aby nebyla omáčka moc řídká nebo hustá, aby byla správně dochucená - to potrápí nejednoho začátečníka. V postupu receptu bývá lakonická věta "dochutíme octem" zdrojem začátečníkovy frustrace. Zkusíme poradit, jak se tohoto úkolu zhostit se ctí.
Ochucení omáčky nemůžeme brát na lehkou váhu. Mějme na paměti, že výrazná ochucovadla jako sůl, koření nebo ocet přidáváme vždy postupně, abychom to nepřehnali, protože se tento krok těžce napravuje, pokud je to vůbec možné. Rady našich babiček nám pomohou ke zdárnému výsledku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kdy přidat ocet do omáčky
V několika stručných bodech vám poradíme, jak snadno na to:
- Jemné omáčky nemusíme kyselit octem, stačí použít zakysanou smetanu namísto sladké.
- Ocet (pokud to v receptu není uvedeno) většinou přidáváme až v závěru vaření.
- Protože je klasický ocet poměrně agresivní a mohl by se v omáčce srazit, zacházíme s ním velmi obezřetně.
- Ocet nejdřív necháme přejít varem a teprve poté přidáme do omáčky. Předejdeme tím jejímu sražení.
- Omáčku pak už jen prohřejeme a podáváme s oblíbenou přílohou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Špenátové lívance s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno před 14 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Proužkovaná střecha
Přidáno před 16 hodinami
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Přidáno před 18 hodinami
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Přečtěte si Zobrazit více
Chalupářské fazolky podle Mirka Donutila: Pikantní dobrota s vepřovým masem je do pár minut na stole a přípravu zvládne každý
Jak napravit nepovedenou omáčku. Většinou se dá zachránit celkem snadno. Jak na to?
Jak přidat zakysanou smetanu do omáčky či polévky, aby se nesrazila. Vyzkoušejte malý trik našich babiček
Komentáře