Kdy promazávat linecké cukroví: Nic se nesmí uspěchat
Linecké cukroví je výborné jak suché, tak promazané marmeládou nebo různými nádivkami a krémy. Nic se však nesmí uspěchat a ani plnění ne. Kdy je nejvhodnější doba k dokončení jednoho z nejoblíbenějších druhů cukroví?
Linecké cukroví ke svému zvláčnění potřebuje vlhkou náplň - marmeládu, čokoládovou pomazánku nebo máslový krém. Vše má svůj čas - když linecké promažeme brzy, bude se rozpadat. Když pozdě, nezměkne. Jak na to?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kdy promazat cukroví
Záleží na tom, kdy linecké těsto zpracujeme a upečeme:
- Cukroví plníme dva týdny před Vánocemi marmeládou, Nutellou, ovocnými pomazánkami nebo ořechovými nádivkami.
- Máslovými krémy plníme až poslední týden před vánočními svátky, aby máslo v krému při delším skladování nežluklo.
- Linecké, upečené na poslední chvíli, plníme a zdobíme hned po vychladnutí a uložíme do krabice v chladu, kde se rozleží.
Nejste si jisti, jestli se vám povede linecké cukroví? Podívejte se na video a můžete si ho vyzkoušet podle našeho receptu:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře